Ziggo gestopt met muziekdienst

Ziggo stopt per 1 augustus aanstaande met zijn muziekdienst. Het bedrijf startte hier in 2012 mee, maar heeft de afgelopen twee jaar niet genoeg klanten weten te bereiken.

Ziggo Muziek startte in augustus 2012 als een alternatief voor Spotify, waarbij Ziggo Muziek concurrerende prijzen hanteerde tegenover Spotify. Een groot verschil was dat Ziggo in tegenstelling tot Spotify geen gratis variant aanbood met reclames tussen de liedjes. De dienst was alleen beschikbaar voor Ziggo-klanten, die maandelijks voor €5,- onbeperkt muziek via de computer konden streamen en voor €10,- per maand ook mobiel met de dienst aan de slag konden en deze ook voor offline gebruik op konden slaan.

Ziggo werkte voor de dienst samen met de Noorse streamingdienst WiMP, die alle grote labels aan boord heeft. Het is niet bekend hoeveel van de drie miljoen Ziggo-klanten uiteindelijk gebruik hebben gemaakt van de dienst, maar het zijn er niet genoeg geweest.

Sinds gisteren staat de volgende boodschap op de website van Ziggo: “Per 1 augustus 2014 stopt de online muziekdienst Ziggo Muziek. Er bleek bij onze klanten te weinig belangstelling voor te zijn. Alle Ziggo Muziek-klanten worden persoonlijk geïnformeerd.”

Bron: Entertainmentbusiness.nl