HitsNL, de nieuwe Nederlandstalige streamingdienst

HitsNL logo websiteDe nieuwe muziekstreamingdienst HitsNL is gelanceerd. HitsNL is een unieke samenwerking tussen ‘de’ Nederlandse muziekmaatschappijen, die allen toegang hebben gegeven tot de muziek uit hun catalogus. HitsNL richt zich uitsluitend op Nederlandstalige muziek. 

De consument die liefhebber is van Nederlandstalige muziek kan een abonnement afsluiten voor nog geen vier euro per maand, krijgt de eerste maand op proef gratis en de betaling geschiedt op een eenvoudige manier waar geen creditcard aan te pas komt. De app is gratis te downloaden via de iTunes App Store, Google Play Store en voor Windows Phone. Meer informatie vind je op http://www.hitsnl.nl 

HitsNL wil de Nederlandstalige artiesten alle ruimte geven om hun nieuwe muziek onder de aandacht te brengen, hetgeen nu op de huidige (buitenlandse) streamingportals als Nederlandstalige artiest nauwelijks mogelijk is. Het aanbod van internationaal repertoire is enorm, waardoor het Nederlandstalig materiaal ondersneeuwt.

Let op: Alle Nederlandstalige content die t/m 19 november 2015 in BOEP is ingevoerd zal automatisch worden toegevoegd aan de catalogus van HitsNL. Nieuwe Nederlandstalige content die wordt toegevoegd in BOEP moet op playlist niveau de genre tag ‘Nederlandstalig’ krijgen. Daarna wordt deze automatisch toegevoegd aan de catalogus.